Lessen

In de relatie tussen mens en paard vind ik het belangrijk dat beide partijen veilig zijn, plezier hebben en verbetering boeken.

Veiligheid staat altijd voorop, zeker als er met een groot dier zoals een paard gewerkt wordt. Fysieke veiligheid voor de mens maar zeker ook voor het paard. In mijn lessen ligt een deel van de aandacht op het aanleren van technieken die je helpen je eigen veiligheid en die van het paard te kunnen waarborgen. Veiligheid is de basis die je nodig hebt om aan jezelf te kunnen werken en de basis die je paard nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn.

Veel van ons hebben paarden om naast hun drukke leven ontspanning te vinden. In de lessen vind ik het heel belangrijk om plezier te hebben. Veel van de regeltjes die wij aangeleerd krijgen staan dat plezier in de weg en leiden tot frustraties. Ik kan je helpen begrijpen waar die frustraties vandaan komen, en belangrijker nog, wat je eraan kan doen om ze te voorkomen. Het resultaat: een plezierige tijd met je paard. Daarnaast is het voor mij uitermate belangrijk dat je paard ook een plezierige tijd met jou heeft. Daarom wordt er in de lessen aandacht besteed aan het leren lezen en begrijpen van je paard. Jij gaat leren hoe je jezelf en je paard kan coachen tot grote prestaties.

IMG_1760

Eén van de belangrijkste factoren om je veiligheid en je plezier te behouden is, het boeken van vooruitgang. Welke grenzen je wil gaan verleggen bepaal je samen met je paard. Dit kan betekenen dat je gaat leren bewust je paard te trainen naar bijvoorbeeld een wedstrijd, maar het kan ook zijn dat jij leert je paard geïnteresseerd te houden tijdens jouw perfecte wekelijkse buitenritje.

“Play with your horse, work on yourself” (Pat Parelli)


Prijzen

De lessen duren 45 min tot 1 uur. Voor volwassenen kost een les €45,- voor jeugd tot 16 jaar €35,-.

De 10 rittenkaart kost € 450,- 11e les gratis! (te gebruiken binnen 6 maanden)

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Benodigdheden lessen

De materialen kan je de eerste drie lessen van mij lenen. In mijn Blog staat een artikel met welke materialen ik aanbeveel.


Locatie

Vanaf 2019 is het ook mogelijk om naar mijn locatie toe te komen voor les. We hebben een buitenbak, springwei en het bos tot onze beschikking.

Je betaalt geen €45,- per les maar €35,-!


Het is ook mogelijk om individuele les af te spreken op het crossterrein de Vijfsprong in Lunteren

Lesprijs €55,-