Les en Trainen

In de relatie tussen mens en paard vind ik het belangrijk dat beide partijen veilig zijn, plezier hebben en verbetering boeken.

Veiligheid staat altijd voorop, zeker als er met een groot dier zoals een paard gewerkt wordt. Fysieke veiligheid voor de mens maar zeker ook voor het paard. In mijn lessen ligt een deel van de aandacht op het aanleren van technieken die je helpen je eigen veiligheid en die van het paard te kunnen waarborgen. Veiligheid is de basis die je nodig hebt om aan jezelf te kunnen werken en de basis die je paard nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn.

Veel van ons hebben paarden om naast hun drukke leven ontspanning te vinden. In de lessen vind ik het heel belangrijk om plezier te hebben. Veel van de regeltjes die wij aangeleerd krijgen staan dat plezier in de weg en leiden tot frustraties. Ik kan je helpen begrijpen waar die frustraties vandaan komen, en belangrijker nog, wat je eraan kan doen om ze te voorkomen. Het resultaat: een plezierige tijd met je paard. Daarnaast is het voor mij uitermate belangrijk dat je paard ook een plezierige tijd met jou heeft. Daarom wordt er in de lessen aandacht besteed aan het leren lezen en begrijpen van je paard. Jij gaat leren hoe je jezelf en je paard kan coachen tot grote prestaties.

IMG_1760

Eén van de belangrijkste factoren om je veiligheid en je plezier te behouden is, het boeken van vooruitgang. Welke grenzen je wil gaan verleggen bepaal je samen met je paard. Dit kan betekenen dat je gaat leren bewust je paard te trainen naar bijvoorbeeld een wedstrijd, maar het kan ook zijn dat jij leert je paard geïnteresseerd te houden tijdens jouw perfecte wekelijkse buitenritje.

“Play with your horse, work on yourself” (Pat Parelli)

Prijzen

De lessen duren 45 min tot 1 uur. Voor volwassenen kost een les €45,- voor jeugd tot 16 jaar €35,-.

De 10 rittenkaart kost € 450,-  11e les gratis! (te gebruiken binnen 6 maanden)

De prijzen zijn exclusief reiskosten.

Benodigdheden lessen

De materialen kan je de eerste drie lessen van mij lenen. In mijn Blog staat een artikel met welke materialen ik aanbeveel.


Je paard in training

Ben je in het bezit van een jong paard wat nog niet is ingereden, heeft je paard lang stilgestaan en weet je niet zeker of alle communicatie er nog is, heb je een specifiek doel zoals verkeersmak paard? Dan is het mogelijk om je paard door mij te laten trainen.

Door middel van een natuurlijke aanpak leer ik je paard de basiskennis die elk paard hoort te kennen. Ik leg hem uit dat hij niet bang hoeft te zijn en geef hem een reden om onze ideeën te begrijpen.

img_2121a-11915265689.jpg

Ik geloof dat alleen het trainen van het paard weinig blijvend resultaat heeft. Als jij als eigenaar of bereider niet dezelfde communicatie gebruikt zal de training weinig zin hebben. Daarom vind ik het erg belangrijk dat de eigenaar nouw betrokken is bij het trainingsproces. De training van het paard en het trainen van jou als eigenaar gaan hand in hand door middel van lessen. In de ideale situatie train je dus eigenlijk zelf je paard onder mijn begeleiding. Dit zorgt ervoor dat als je na de trainingsperiode thuis tegen dingen aanloopt. Je voldoende ervaring hebt om dit zelf op te lessen. Het doel van de trainingsperiode is een zelfverzekerd paard, een fijne communicatie en een zelfredzame eigenaar.

Dit alles is maatwerk, het gaat vooral om wat jij en je paard nodig hebben. We beginnen een trainingsperiode met een kennismakingsgesprek en een kennismakingssessie met je paard. Aan de hand daarvan worden de locatie, de duur en de kosten besproken. Heb je interesse in een trainingsperiode? Neem dan contact op met mij.

Locatie

Het trainen van je paard kan op jouw eigen locatie plaatsvinden, mits dit qua afstand haalbaar is. Een andere optie is dat je paard naar mij toe komt. Ik beschik over een hectare grond verdeeld over paddock en weides. De paarden leven 24/7 buiten met de mogelijkheid tot schuilen.

Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

 

 

Advertenties