Lessen

In de relatie tussen mens en paard vind ik het belangrijk dat beide partijen veilig zijn, plezier hebben en verbetering boeken.

Veiligheid staat altijd voorop, zeker als er met een groot dier zoals een paard gewerkt wordt. Fysieke veiligheid voor de mens maar zeker ook voor het paard. In mijn lessen ligt een deel van de aandacht op het aanleren van technieken die je helpen je eigen veiligheid en die van het paard te kunnen waarborgen. Veiligheid is de basis die je nodig hebt om aan jezelf te kunnen werken en de basis die je paard nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn.

Veel van ons hebben paarden om naast hun drukke leven ontspanning te vinden. In de lessen vind ik het heel belangrijk om plezier te hebben. Veel van de regeltjes die wij aangeleerd krijgen staan dat plezier in de weg en leiden tot frustraties. Ik kan je helpen begrijpen waar die frustraties vandaan komen, en belangrijker nog, wat je eraan kan doen om ze te voorkomen. Het resultaat: een plezierige tijd met je paard. Daarnaast is het voor mij uitermate belangrijk dat je paard ook een plezierige tijd met jou heeft. Daarom wordt er in de lessen aandacht besteed aan het leren lezen en begrijpen van je paard. Jij gaat leren hoe je jezelf en je paard kan coachen tot grote prestaties.

IMG_1760

Eén van de belangrijkste factoren om je veiligheid en je plezier te behouden is, het boeken van vooruitgang. Welke grenzen je wil gaan verleggen bepaal je samen met je paard. Dit kan betekenen dat je gaat leren bewust je paard te trainen naar bijvoorbeeld een wedstrijd, maar het kan ook zijn dat jij leert je paard geïnteresseerd te houden tijdens jouw perfecte wekelijkse buitenritje.

“Play with your horse, work on yourself” (Pat Parelli)


**Vanaf heden kan ik helaas geen nieuwe lesklanten meer aannemen. Ik ben van begin juni t/m eind augustus met zwangerschapsverlof.

Vanaf september sta ik heel graag weer voor je klaar!

Heb je in de tussentijd vragen of zaken waar je tegenaan loopt, ik ben bereikbaar via mail om vragen of filmpjes te beantwoorden.


Prijzen

De lessen duren 45 min tot 1 uur. Voor volwassenen kost een les €45,- voor jeugd tot 16 jaar €35,-.

De 10 rittenkaart kost € 450,- 11e les gratis! (te gebruiken binnen 6 maanden)

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Benodigdheden lessen

De materialen kan je de eerste drie lessen van mij lenen. In mijn Blog staat een artikel met welke materialen ik aanbeveel.


Locatie

Vanaf 2019 is het ook mogelijk om naar mijn locatie toe te komen voor les. We hebben een buitenbak, springwei en het bos tot onze beschikking.

Je betaalt geen €45,- per les maar €35,-!


***Nieuw Natural Horsemanship groepsles zonder eigen paard

Vanaf maart 2019 ga ik groepslessen aanbieden met mijn paarden. De focus van deze lessen ligt op de omgang en samenwerking tussen mens en paard. De groepjes zullen klein zijn, zodat je veel persoonlijke begeleiding kan verwachten.

De echte sterren van deze lessen zijn ervaren paarden die gek zijn op wat extra aandacht en graag helpen uitleggen wat voor paarden belangrijk is.

We gaan aan de slag met grondwerk, je gaat leren hoe je paarden aanmoedigd en gerust stelt. We spelen op onze fijne buitenlocatie op de Hoge Veenweg in Lunteren. We hebben een paddock en een speelweide tot onze beschikking en we kunnen zelfs in het bos aan de slag. Kortom alle benodigheden voor een heerlijke tijd tussen de paarden.

Het gaat hier niet om paardrijles. Je leert bij mij vooralsnog niet hoe je kunt paardrijden, je leert wel hoe je op een fijne manier kan samenwerken met een groot en gevoelig dier als een paard.

We starten met twee groepen. De kindergroep is op Zaterdagochtend om 10 uur. Voor de volwassenen groep wordt nog een passende dag gezocht.

Je bent een half uur voor aanvang van de les welkom om een paard of pony te poetsen en voor te bereiden voor de les. Hierin krijg je begeleiding en leggen we je uit waar je op moet letten als je een paard benaderd, mee wilt nemen en wilt poetsen. Elke les heeft een thema, een greep uit deze thema’s is: verzorging, samenwerken, wandelen, schriktraining, voetballen en springen. Na de les is er ruimte voor een versnapering voor onszelf en de paarden.

Heb je interesse, volg dan nu een proefles. De proefles is individueel zodat je alle ruimte hebt om vragen te stellen en de basisoefeningen vast een keer kan doen.

Na een eerste proefles kan je een lespakket afnemen. Een lespakket bestaat uit 10 lessen. Elk seizoen is er een nieuw lespakket. De prijs van het lespakket voor kinderen is €150,- en voor volwassene €175,-

Lentepakket

Het lentepakket start in maart.

Herfstpakket

Het herfstpakket start in september.

Benodigdheden

Je hebt geen bijzondere spullen nodig voor de groepslessen. Een paar stevige schoen of waterdichte laarzen zijn aan te raden. Je kan verder gewoon in een oude broek en een waterdichte jas ten tonele verschijnen. De spullen voor de paarden zijn allemaal aanwezig.