Over mij

Hoi, Ik ben Mirjam. Ik help jou graag met het vinden van verbinding met je paard. Ik geloof dat de connectie tussen ruiter en paard het fijnste, leukste, geweldigste en belangrijkste is wat er is. Alles wordt beter door contact!

Ik leer je graag je paard beter te begrijpen. Paarden laten altijd zien hoe ze zich voelen, wat belangrijk voor ze is en welke behoeftes ze hebben. Het zijn alleen niet altijd duidelijke signalen en als we ze wel zien, wat betekenen die signalen nou eigenlijk?. Ik coach jou graag in het ontdekken van de wereld van je paard.

Nou is contact tweerichtingsverkeer, als wij onze paarden beter begrijpen, is het vervolgens ook heel fijn als onze paarden ons beter begrijpen. We kunnen dat enorm beïnvloeden door slimme vragen aan onze paarden te stellen. Slimme vragen zijn vragen die duidelijk, begrijpelijk en haalbaar zijn voor het paard. Dit betekend dat we met veel factoren rekening moeten houden als we een vraag stellen. De omgeving, het niveau van paard (en mens) of de emotionele staat van het paard zijn zo maar een paar voorbeelden die veel invloed hebben op de duidelijkheid, begrijpelijkheid en haalbaarheid van je vraag. Ik kan je ondersteunen in het stellen van de juiste vragen op het juiste moment, zodat het paard ook de mogelijkheid heeft om contact met jou te maken.

Ik heb geleerd om op deze manier met paarden om te gaan door de paarden in mijn leven, Naf en Salvia zijn mijn grootste leermeesters. Daarnaast heb ik het geluk heel veel verschillende paarden tegen te komen in mijn lessen en trainingen. Zij geven mij elke dag weer nieuwe inzichten. Ik probeer altijd open te staan voor de inzichten die jij en je paard mij te bieden hebben. Ik geloof daardoor niet dat er maar één weg te bewandelen is, maar dat er vele oplossingen voor elk probleem zijn.

Het leren lezen van paarden heb ik geleerd van mijn leermeesters uit de Parelli wereld. Ik ben mijn paarden carrière begonnen bij Marie-Claire de Selliers (Parelli instructeur) in Frankrijk. Zij heeft mij samen met horse development specialist Gabi Neurohr, de fijne details geleerd in het lezen van paarden. Daarnaast ben ik zelf student van Karen Rohlf, eigenaar van Dressage Naturally. Ik school mijzelf bij door cursussen en opleidingen te volgen over uiteenlopende onderwerpen als huisvesting, voeding, hoefverzorging, houding en zit, dressuur, springen, crossen, uiteenlopende behandelmethodes zoals sportmassage en shiatsu, Yoga en ruiterfitness.

Advertentie