Trainen

Loop je met je paard tegen problemen aan waar je zelf niet uitkomt? Laat je paard dan door mij trainen. Ik neem jou als eiganaar mee in het trainingsproces. Je volgt gedurende de trainingsperiode lessen zodat niet alleen je paard verbeterd, maar jijzelf ook.

Ben je in het bezit van een jong paard wat nog niet is ingereden, heeft je paard lang stilgestaan en weet je niet zeker of alle communicatie er nog is, heb je een specifiek doel zoals verkeersmak paard? Ook dan is het mogelijk om je paard door mij te laten trainen.

Door middel van een natuurlijke aanpak leer ik je paard de basiskennis die elk paard hoort te kennen. Ik leg hem uit dat hij niet bang hoeft te zijn en geef hem een reden om onze ideeën te begrijpen.

Rol van de eigenaar

Ik geloof dat alleen het trainen van het paard weinig blijvend resultaat heeft. Als jij als eigenaar of bereider niet dezelfde communicatie gebruikt zal de training weinig zin hebben. Daarom vind ik het erg belangrijk dat de eigenaar nouw betrokken is bij het trainingsproces. De training van het paard en het trainen van jou als eigenaar gaan hand in hand door middel van lessen. In de ideale situatie train je dus eigenlijk zelf je paard onder mijn begeleiding. Dit zorgt ervoor dat als je na de trainingsperiode thuis tegen dingen aanloopt. Je voldoende ervaring hebt om dit zelf op te lessen. Het doel van de trainingsperiode is een zelfverzekerd paard, een fijne communicatie en een zelfredzame eigenaar.

Dit alles is maatwerk, het gaat vooral om wat jij en je paard nodig hebben. We beginnen een trainingsperiode met een kennismakingsgesprek en een kennismakingssessie met je paard. Aan de hand daarvan worden de locatie, de duur en de kosten besproken. Heb je interesse in een trainingsperiode? Neem dan contact op met mij.

Locatie

Het trainen van je paard kan op jouw eigen locatie plaatsvinden, mits dit qua afstand haalbaar is. Een andere optie is dat je paard naar mij toe komt. Ik beschik over een hectare grond verdeeld over paddock en weides. De paarden leven 24/7 buiten.

Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.