Trainen

Loop je met je paard tegen problemen aan waar je zelf niet uitkomt? Laat je paard dan door mij trainen. Ik neem jou als eiganaar mee in het trainingsproces. Je volgt gedurende de trainingsperiode lessen zodat niet alleen je paard verbeterd, maar jijzelf ook.

Ben je in het bezit van een jong paard wat nog niet is ingereden, heeft je paard lang stilgestaan en weet je niet zeker of alle communicatie er nog is, heb je een specifiek doel zoals verkeersmak paard? Ook dan is het mogelijk om je paard door mij te laten trainen.

Door middel van een natuurlijke aanpak leer ik je paard de basiskennis die elk paard hoort te kennen. Ik leg hem uit dat hij niet bang hoeft te zijn en geef hem een reden om onze ideeën te begrijpen.

Rol van de eigenaar

Ik geloof dat alleen het trainen van het paard weinig blijvend resultaat heeft. Als jij als eigenaar of bereider niet dezelfde communicatie gebruikt zal de training weinig zin hebben. Daarom vind ik het erg belangrijk dat de eigenaar nouw betrokken is bij het trainingsproces. De training van het paard en het trainen van jou als eigenaar gaan hand in hand door middel van lessen. In de ideale situatie train je dus eigenlijk zelf je paard onder mijn begeleiding. Dit zorgt ervoor dat als je na de trainingsperiode thuis tegen dingen aanloopt. Je voldoende ervaring hebt om dit zelf op te lessen. Het doel van de trainingsperiode is een zelfverzekerd paard, een fijne communicatie en een zelfredzame eigenaar.

Inrijden met Natural Horsemanship

Het inrijden of starten van een jong paard onder het zadel deel ik op in twee fases. Tijdens de eerste fase ga ik aan de slag met grondwerk. Het paard leert hoe hij met druk om moet gaan, wordt uitgedaagd met ‘enge dingen’, gaat op ontdekking buiten de bak en leert omgaan met het zadel op zijn rug. Deze eerste fase helpt je paard om emotioneel stabiel te worden. Een voorbeeld van deze fase is in het volgende filmpje te zien van traininspaard Locomotion:

De tweede fase gaat daadwerkelijk over het rijden. we gaan aan de slag met opstijgen, je paard leert netjes stil te staan naast een krukje, hij leert de verschillende gangen, richting volgen, omgaan met beendruk en wordt uitgedaagd met spannende dingen in de vorm van schriktraining.

Tijdens de trainingsperiode krijg jij les in de basis van het grondwerk. Je leert de 7 spelletjes en welke strategieën voor jouw paard werken.

Maatwerk

Voor mij is het trainen van paard en ruiter maatwerk. Wat jij en jouw paard nodig hebben kan compleet verschillen van wat de buurvroew zou moeten doen. daarom vind ik het erg belangrijk om vooraf jou en je paard te ontmoeten. Aan de hand daarvan worden de locatie, de duur en de kosten besproken.

Advertentie