Goals: van dag tot dag

Vorige week heb ik mijn Goalplanner voor 2017 gedeeld. Deze planner helpt mij om mijn grotere doelen helder voor ogen te krijgen. Het volgende onderdeel van het maken van een planning is het concrete plan. “Ik sta met mijn paard in de bak, ik heb allerlei grote plannen, maar wat ga ik nou eigenlijk doen?”

Doelen

Als eerste ga ik terug naar de prioriteiten die ik gesteld heb in mijn 2017 Goalplanner. Mijn 6 prioriteiten zijn:

 • Gezond en in goede conditie
 • Het maken van maandgoals
 • Veel afwisseling in de trainingen + met nieuwe oefeningen
 • Springen en dressuur
 • Trailerladen en op pad
 • Level 4 filmen

Ingrediënten

Om mijn doelen concreet te maken, breek ik ze op in losse ingrediënten. Als je les volgt bij mij dan weet je waarschijnlijk al, ik ben dol op ingrediënten. Als ik het over ingrediënten heb bedoel ik eigenlijk alle kleine oefeningen die samen een groot doel vormen. Mijn doel kan bijvoorbeeld zijn: cirkels in liberty. Dan zijn een paar ingrediënten die ik nodig heb:

 • Goede cirkels
 • Connectie
 • Hulpen die werken op afstand
 • Reactie op een lichte hulp

Oefeningen

Als ik de ingrediënten op een rijtje heb kan ik gaan nadenken met welke oefeningen ik deze ingrediënten oefen. Bij het vorige voorbeeld van cirkels in liberty zijn een aantal oefeningen:

 • Cirkels online om goede cirkels te krijgen
 • Liberty spelletje waarbij je dicht bij elkaar bent zoals stick-to-me om de connectie op te bouwen
 • Cirkels aan een langer touw om je hulpen op afstand te verbeteren
 • Lange fase 1 duidelijke fase 4 om een goede reactie op je lichte hulp te krijgen

Begin je het plaatje voor je te zien?

Week-planner

Deze onderdelen vul ik in dit onderstaande schema in:dag-planner-kort

Mijn weekplanner ziet er als volgt uit:week-planner-salvia

Cijfers

Als laatste geef ik de sessie die we afgesloten hebben een cijfer. Hierdoor kan ik in één oogopslag zien of we nog veel te verbeteren hebben of dat ons doel al in zicht komt. Daarnaast geef ik er kort bij aan wat er nog te verbeteren valt, zodat ik ook over een paar weken nog weet waar onze verbeterpunten liggen.

Zelf aan de slag

Deze weekplanner ik behoorlijk uitgebreid. Zoals je ziet werk ik meestal aan twee doelen per sessie. Je kan het zo klein of zo groot maken als je wilt. Mocht je nou zelf ook aan de slag willen met de Goalplanner of de Weekplanner dan kan je mijn schema’s uitprinten om mee te werken.

2017 Weekplanner

2017 Goalplanner

 

 

Advertentie

Een reactie op “Goals: van dag tot dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s