2017 Goalplanner

Het is bijna niet te geloven, maar het is al weer 2017. Een jaar is omgevlogen en het nieuwe jaar staat in de startblokken. Ik heb allerlei leuke plannen voor 2017. Ik ben een online leer programma Horsemanship in-all aan het opzetten, ik heb een aantal artikelen op de schappen liggen waarmee ik mijn website en blog nieuw leven in blaas en dan hebben we het nog niet eens over de paarden plannen.

Over die paarden plannen gaat dit blog nou juist. Ik vind het heerlijk om aan het begin van een nieuw jaar nieuwe plannen te maken, om mijn dromen en doelen op een rijtje te zetten. In mijn lessen merk ik vaak dat het hebben van een plan veel bijdraagt aan groei en ontwikkeling van ruiter en paard. Het tegenover gestelde is ook waar, heb je geen doel dan is het lastig om te blijven groeien.

2017 Goalplanner

Zelf ken ik het gevoel van het missen van een doel. Bij deze ga ik mijn eigen advies toepassen en mijn doelen formuleren. Dit deel ik graag met jullie.

Ik ben een echt beelddenker, ik vind het daarom heel prettig om mijn plannen uit te tekenen. Zie hier het resultaat.

goalplanner-2017

Wat wil ik eigenlijk?

Ik start met een goals-balonnetje. Dit is echt een brainstorm, ik schrijf lukraak onderdelen op die me te binnen schieten. Deze onderdelen groepeer ik vervolgens zodat ik ze in een prioriteitenlijstje in kon delen. In mijn lijstje staan gezondheid+conditie bovenaan. maandgoals op 2, afwisseling en nieuwe oefeningen op 3, springen en dressuur op 4, trailer laden en op pad op 5 en als laatste het filmen van mijn level 4.

goalplanner-2017-deel1Dit eerste gedeelte van mijn Goalplanner geeft me inzicht in waar mijn doelen liggen en in welke volgorde ik ze belangrijk vind. Dit helpt in het maken van mijn dagelijkse plannen. Als ik dit niet doe komen alle onderdelen uit mijn goals-balonnetje voorbij als ik met de paardjes aan de slag wil, logischerwijs weet ik dan niet meer waar ik moet beginnen.

Vastgeroeste gewoontes

Het volgende onderdeel is dat ik mijn gewoontes onder de loep neem. Ik maak een lijstje van welke gewoontes ik moet veranderen en van welke gewoontes ik moet laten. Dit helpt me mijn gewoontes sneller te herkennen. Waardoor het vervolgens makkelijker wordt ze aan te passen.

Goalplanner-2017-deel2.jpgPlanning

Het laatste onderdeel is de planning. Ik werk zelf graag met een papieren agenda, hierin maak ik mijn wekelijkse planning. Deze pagina gebruik ik om te beschrijven wat ik ga veranderen in mijn planning gewoontes. Ik heb vaste dagen gekozen waarop ik mijn weekplanning maak en wanneer ik de vinger aan de pols hou. Dit helpt mij de planning vol te houden.

Tips

Wil je ook aan de slag met je eigen goalplanner? Print dan hier de 2017 Goalplanner uit!

Deze tips zullen je helpen:

  • Geloof in jezelf, je kan het!
  • Neem de tijd om je goals te vinden, slaap er een nachtje over
  • Maak je doelen zichtbaar, Hang ze op stal op
  • Maak je prioriteiten helder, probeer niet alles tegelijk te bereiken
  • Deel je plan met mensen om je heen die je motiveren
  • Maak een moodboard om gemotiveerd te blijven

Op naar een mooi jaar!

 

En vergeet niet….succes

 

Advertentie

2 reacties op ‘2017 Goalplanner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s